Fogmassor till fönster

Genom att måla ditt fönster med linoljefärg får man ett klassiskt mönster som skyddar under många år framöver. Innan du börjar är det bra att se till så att du har allt du behöver. Förutom fogmassa, https://www.leifarvidsson.se/fogmassor-kitt, innefattar detta följande:

Linoljefärg i de kulörer du har valt, rå linolja för spädning av färgen, balsamterpentin, en tom burk att blanda i mått och burkar för blandning, sticka att röra om färgerna med, lämpliga penslar, verktyg för slipning och spackling, fönsterkitt och fogmassa, Shellac slipmaterial för att putsa underlaget med, borste för rengöring, tygtrasa för torkning av pensel och händer, samt såpa att tvätta pensel och händer med.

Fogmassor appliceras efter målningen

Innan du börjar rekommenderas att läsa instruktioner och arbetsbeskrivningar över hur du ska gå tillväga. Beräkna färgåtgången till 12 till 20 kvadratmeter per liter färg. Torktiden är två till tre dygn under normala torkförutsättningar. Bästa målningstemperatur är cirka 15 till 25 grader.

Se till att du har lämplig ventilation i lokalen du målar i innan du börjar. Detta gäller inte minst för torkningen. Material som ska målas kräver först ett visst förarbete. Kvistar måste isoleras med Shellac för att förhindra kådan från att tränga igenom den målade ytan och missfärga den.

Denna kan hällas upp med ett praktiskt Shellac-set för att jobba enklare. Applicera sedan denna på alla kvistar. Det gör inget om det kommer lite utanför. Upprepa behandlingen en andra gång efter ca 20 minuter. Börja därefter målningen med en grundfärg.

Rör om färgen noggrant så att den blir helt homogen. Efter fönstret är färdigmålat Kan du sedan kitta det med fogmassor. Det är viktigt att borsta av fönstret noga innan du börjar måla det, och om färgerna stått en stund innan målning är det lämpligt att röra om igen. ​​