Spray med klarlack ger beständiga målningar

Med hjälp av klarlack spray får du ett skydd som gör att dina målningar varar betydligt längre, och man vill ju ha lång livslängd på sina skapelser. Om inte annat så är det ju ett känt faktum att de flesta konstnärer inte blir kända förrän efter sin död. Skämt åsido, det är helt enkelt bra att spraya dina målningar, både för att lyfta fram färger på rätt sätt, men också för att få rätt livslängd.

Det är också snabbt och enkelt gjort om man vet hur man gör. Sprayningen sköts bäst 15 till 20 centimeter ifrån ytan. Ju fler lager du applicerar, desto starkare blir givetvis skyddet.  Minst två till tre lager rekommenderas och torktiden för varje lager beräknas till ungefär 5 minuter. För att få bäst effekt bör man spraya alternerande mellan horisontellt och vertikalt, vartannat lager. Det ger det bästa skyddet och är det smartaste alternativet för att ge långvarigt skydd och en ackumulerad effekt via flera olika lager.

Klarlack spray lyfter fram färgnyanser

En klarare yta har många fördelar, bl a så lyfter du fram färgerna betydligt bättre och nyanserna framträder på ett betydligt klarare och mer tydligt sätt. Det är alltså smart att använda klarlack spray för att göra dina målningar både beständiga och mer estetiskt tilltalande.

Det är också enkelt gjort när man vet hur man gör och det är värt den extra tiden man lägger ner på målandet. På samma sätt som man lägger tid på att få rätt färg och rätt material är det viktigt att lägga tid på sprayning för att målningen ska bli så bra som möjligt.  Mycket kring målade är en materialfråga och rätt val av klarlack underlättar markant när det gäller att förbättra kvaliteten på dina konstnärliga alster.